Halve bal/chocoladeballen mold- CC 800
Artikelnummer: 303500 OverzichtMet deze flexibele mold heeft u oneindig veel mogelijkheden.
Doorsnede: 5 cm
Diepte: 3,5 cm
Niet geschikt voor de oven.
Chocoladebom
Het idee is eenvoudig: je maakt een bol van chocolade (met extra vulling als chocoladedruppels of marshmallows of wat je zelf nog meer kan verzinnen) en giet daar warme melk overheen. De bol barst dan open, waardoor de vulling tevoorschijn komt. Zo ziet het maken van een chocodrankje er spectaculair uit
- Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Verdeel 2/3 van de gesmolten chocolade over twee halve bollen van de bakvorm. Zet in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden. Bestrijk met de rest van de chocolade om de bollen nog steviger te maken. Houd nog een klein beetje gesmolten chocolade achterwege.
- Haal de halve bollen, zodra ze zijn afgekoeld, voorzichtig uit de vorm. Vul ze met de mini-marshmallows en chocolate chips.
- Doe de twee helften voorzichtig op elkaar en plak ze aan elkaar met het restje gesmolten chocolade (verwarm opnieuw indien nodig).
- Als je wilt kan je de chocladebom gaan versieren met een andere kleur chocola of met sprinkles.
- Doe de chocoladebom in een mok en giet er een kannetje warme melk overheen.
- Geniet ervan!
Onze molds zijn van goede kwaliteit, maar om het betaalbaar te houden voor iedereen hebben we gekozen om merkloze molds te verkopen. Hierdoor is het mogelijk dat uw chocoballen een klein "vlak "stuk hebben omdat de mold een beetje doorzakt tijdens het vullen. Dit is prima op te lossen door het decoreren.