Cakesickle mold magnum mini CC 100
Artikelnummer: 303050 OverzichtMooie mold voor 4 kleine magnums
Inclusief stokjes.
Voor de cake ( een cake kopen kan ook, als u daarvoor kiest kunt u stap 1 overslaan)
- 180 gram boter
- 135 gram suiker
- 4 eieren
- 160 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- als je voor de chocolade variant kiest: 20 gram cacaopoeder
Bak hier cupcakes van (een gewone cake kan ook maar dat gaat minder snel)
Voor de buitenkant:
- 50 a 100 gram pure chocolade
- 200 a 300 gram witte,witte of pure chocolade ( maar net wat je zelf lekker vindt)
- Diverse sprinkles of andere versieringen
Stap 1: de cakevulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter (op kamertemperatuur) en suiker tot een romige mix. Voeg daar een voor een de eieren aan toe . Let daarbij op dat een ei helemaal opgenomen is bij de botermix voordat je een andere toevoegt. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe, de bloem, bakpoeder en zout (en eventueel cacaopoeder) tot het een luchtig beslag is.
Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bak ze dan zo’n 20 minuten af in de oven. Laat de cupcakes daarna heel goed afkoelen!
Stap 2: ijsjes maken!
Als de cupcakes volledig zijn afgekoeld verkruimel je de cupcakes in een beslagkom. Je hebt ze niet allemaal nodig. Voor twee cakesicles heb je ongeveer een cupcake nodig. Smelt ondertussen de pure chocolade tot deze helemaal zacht is. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de verkruimelde cakejes en meng dit dan goed door elkaar. Het mengsel lijkt een beetje op een cookie dough en dit deeg doe je vervolgens in de siliconen ijsjesmal. Druk de stokjes in het deeg en laat het hard(er) worden in de koelkast.
Stap 3: de cake ijsjes dippen in chocolade
Als het deeg in de ijsjesmal wat harder is geworden haal je het voorzichtig uit de siliconen mal. Hier en daar kun je eventueel nog wat randjes er af halen. Smelt ondertussen de witte chocolade in een diepe glazen kom (of glas) en zorg er voor dat er genoeg gesmolten chocolade in het glas zit om de cakejes in te dippen. Dip de cake ijsjes in de gesmolten witte chocolade en laat het goed uitlekken. Doordat het deeg koud is stolt de chocolade op de cakejes behoorlijk snel. Herhaal deze stap totdat de chocolade er mooi glad omheen zit. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje en zet ze weer in de koelkast.
Stap 4: de cake popsicles versieren!
Als de witte chocolade in de koelkast helemaal gestold is, kun je ze voorzichtig van het bakpapier halen. Waarnodig kun je de chocolade een beetje bijsnijden, zodat het echt mini magnums lijken.Dan kan het versieren beginnen!
Kijk op internet voor ontzetttend veel leuke ideeen. Ook you tube staat er vol mee.
De vorm kan niet in de oven!